Arxiu per a la Categoria de ‘EN LES AULES’

SEMPRE ESTEM INVITATS A LLEGIR

Jueves, Junio 13th, 2013

Açò pareix l’apocalipsi… s’acaba el projecte Comènius amb Finlàndia, la invitació lectora a Mislata… Tot té un principi un final però no podem dir que no passem a una altra cosa, seguim en la nostra tasca i continuem apostant per la cultura, l’educació, la creació, el coneixement del nostre passat i sobretot del fet de compartir.

Una vegada més estem agraïts als professors dels instituts de Mislata per considerar que esta activitat és interessant per a l’alumnat, insistint a l’Ajuntament per a la seua realització. D’altra banda, hem de dir que sempre és fascinant per a nosaltres observar les respostes d’este públic a vegades un poc complicat i sempre entregat. Compartint. Enguany ha succeït una cosa magnífica i és que hem tornat a l’IES Músic Martí i Soler que feia dos anys que s’havien retirat de realitzar esta activitat.

Per descomptat, no hem pogut evitar els comentaris sobre Finlàndia ja que esta aventura va tindre lloc a mitat d’estes visites. Abans d’anar els parlàvem d’allò que pensàvem mostrar-los i a la tornada els parlàvem de tot allò que havíem vist i aprés… Bo, esperem repetir l’any que ve.

AVUI EN MISLATA

Lunes, Mayo 13th, 2013

Un any més hem tornat a Mislata per tal de fer la nostra “invitació a la lectura” passant per uns quants dels instituts. Avui ha sigut el nostre primer dia i hem començat al IES MOLÍ DEL SOL, on hem sigut com sempre molt ben rebuts. Les nostres propostes van des de l’últim llibre publicat per Javier Sierra, “El maestro del Prado”, amb una història de misteri intrigant relacionada amb unes pintures, amb llegendes… Una història que Laura ens apropa per tal d’enganxar-nos. Vicent aquest any recupera la qüestió dels enigmes amb dibuixos i paraules, i jo, que torne amb contes, m’he decantat per Manuel Mújica Láinez i en concret, “Misteriosa Buenos Aires”. Entre tots fem un homenatge al nostre poeta Vicent Andrés Estellés ( aquest és el seu any…), uns quants romanços, la presentació de Meketrefe (no sabeu què és?… Ja vos ho explicaré!!!!) i la transformació d’una palleta en una estupenda flauta… Una invitació a la lectura diferent… (continuarà…)

Invitació a la lectura.

Lunes, Junio 4th, 2012

Pràcticament hem acabat el nostre recorregut per diferents instituts a Mislata amb unes propostes de lectura molt interessants que a l’alumnat i professorat dels diferents instituts han satisfet.

Enguany Vicent ens ha proposat fer una ullada al Cotumari Català de Joan Amades i el Costumari Valencià de Bernat Capó, incidint sobretot en la importància del treball que aquestes persones han realitzat i realitzen per a mostrar-nos retalls del passat que expliquen moltes vegades nostre present; excepcional font d’informació…

Laura ens ha il·lustrat amb l’última publicació d’Alfons Llorens titulada A quin sant?; en ella ens mostra i dóna explicació sobre els sants que santifiquen cada dia de l’any junt amb llegendes i fets històrics relacionats amb la nostra geografia. També Nieves Concostrina, escriptora i periodista que conta la Història d’una altra manera; ens han descobert unes quantes veritats…

Teresa ha triat el personatge de la mort en la literatura i la transformació que ha anat patint aquest personatge al llarg de la història. Com a mostra, unes quantes històries tradicionals (La mort enganyada), altres d’autor (La xiqueta i la mort… Jürg Shubiger), Romanç de l’enamorat i la mort, la saga literaria Mundodisco (Terry Prachett); tema i qüestió universal…

Per descomptat la música també ens ha acompanyat… per que també ella invita a llegir, no?

De nou en Petrés

Miércoles, Febrero 29th, 2012

Seguint amb el projecte COMÈNIUS amb FINLÀNDIA, el passat 22 de febrer en el col·legi de Petrés vam tindre unes sessions de treball amb els professors participants en el projecte. D’una banda, un grup de professors va treballar junt amb Vicent la construcció d’un kamishibai (teatre de paper) i la seua utilització.

Un altre grup de professors va treballar en l’aula d’informàtica sobre un programa informàtic que permet la creació de karaokes, element molt interessant per a la didàctica de les llengües en les aules (les cançons són una bona motivació per als xiquets).

Va haver-hi un tercer grup de professors que va treballar sobre tècniques de dramatització aplicades a la didàctica de les llengües. Per a finalitzar, es va fer una posada en comú dels tallers on es van poder observar els diferents treballs realitzats i intercanviar punts de vista.

Endavant amb el projecte “Comènius” amb Finlàndia

Miércoles, Febrero 29th, 2012

És possible que últimament hàgeu observat poca activitat en el bloc; açò és degut a uns xicotets canvis i com sempre, alguna que altra complicació que esperem esmenar en no molt de temps…

Mentrestant i per a estar un poc al dia, vos podem explicar que el divendres 17 de febrer vam fer una intervenció en el col·legi de Gilet (com sabeu estem participant en un projecte educatiu “Comènius” sobre llengües en què participen el C.R.A. de La Baronia Baixa a Albalat, Petrés i Gilet, el CEFIRE de Sagunt, i una ciutat finlandesa anomenada Järvenpää.) Ja que hem començat el nostre treball amb la temàtica de les estacions de l’any, ara tocava treballar amb els xiquets LA PRIMAVERA i el KAMISHIBAI, i açò és el que vam anar a presentar-los (amb anterioritat, presentarem L’HIVERN a Albalat).
Va ser una experiència molt enriquidora per que els xiquets van rebre amb molt de gust l’activitat i van participar de forma activa cantant i acompanyant el ritme de la sessió. També el professorat implicat en este projecte va participar de la trobada i dels resultats de la intervenció.

El pròxim dia 22 tenim sessió amb els professors per a presentar i conéixer EL KAMISHIBAI, una instrument didàctic molt interessant per a utilitzar en les aules.

Comenius Regio Espanya/Finlàndia 2ªpart

Martes, Noviembre 8th, 2011

Ací teniu el xicotet reportatge que va fer Notícies 9 sobre la nostra primera trobada amb el professorat de Finlàndia a Camp de Morvedre i CRA Baronia Baixa.

Comenius Regio Espanya/Finlàndia 1ªpart

Lunes, Octubre 24th, 2011

Tenim el gust de informar-vos que estem embarcats en un nou projecte que durarà dos anys i en el que col·laborarem en diferents centres educatius, ajuntaments, escoles de música, instituts del Camp de Morvedre junt a diferents centres socials i educatius de Järvenpää (Finlàndia).

El proyecto Comenius Regio “Creando entornos sociales de aprendizaje en Europa” entre Gilet (España) y Järvenpää (Finlàndia) ha sido seleccionado por la Comunidad Europea a través de sus organismos nacionales.

De moment ací vos passe el Wiki que hem creat del projecte : WIKI COMENIUS REGIO ESPANYA/ FINLÀNDIA, en el que anirem ficant el desenvolupament dels diferents treballs que anem a posar en marxa.

I ací teniu el primer tast de les nostre visites a l’Escola pública de Petrés:

(más…)

DEL TAP AL LLIBRE DIGITAL

Viernes, Junio 17th, 2011

El passat 12 i 19 d’abril vam tenir el gust de realitzar un taller per al Cefire de València. El taller estava dividit en dues parts:

EL TAP:

- Sessió dedicada als instruments reciclats. La seua ideació, elaboració i la pràctica en les escoles.

i l’última sessió dedicada al LLIBRE DIGITAL:

- Ideació i proposta d’un llibre digital a partir del treball realitzat en la sessió anterior amb els instruments reciclats.

I AQUEST ÉS EL RESULTAT D’ALGUNES DE LES PROPOSTES QUE ES VAN ELABORAR DURANT EL TALLER: (Si vols veure-ho en gran només has de pressionar sobre el llibre, què els gaudiu!)

PICA ACÍ PER A VEURE MÉS: (más…)

INVITACIÓ A LA LECTURA

Miércoles, Junio 1st, 2011

Enguany hem tornat a realitzar la Campanya d’Animació lectora dirigida a estudiants de l’ESO i de Batxiller en la ciutat de Mislata. Aquest projecte enfocat a l’alumnat de 12 a 18 anys té com objectiu “convidar” a la lectura, mitjançant sessions creatives que remoguen, estimulen i fomenten la consciència i la importància del text escrit.

Per açò el primer que fem és una xicoteta enquesta:

Per què llegim en realitat?

Presentem una sessió que té molts vessants però tan sols una pregunta. Com hem arribat cadascuna de nosaltres a la literatura?
Joan Fuster, Jesús Tuson, Nadia Anjuman, Rafael Beltrán, Jean Claude Carrière, “Calila e Dimna”, “Las Mil y Una Noches”; “Rondalles Populars Valencianes”, ”El círculo de los mentirosos”, “Leyendas urbanas en España”.

Amb les fotos que tenim farem una sessió digital del que va esdevenir durant aquestes sessions.Segueix-nos!
(más…)

PROJECTE VITRALL VII

Domingo, Abril 3rd, 2011

En el nostre projecte VITRALL tenim espai per a la POESIA, i una part de l’alumnat està realitzant EL JARDÍ DE LA POESIA. Jugant amb les paraules han fet coses tant extraordinàries com aquestes (al salt de pàgina) i poemes tan fantàstic com:

Yo me llamo Sergio
y me aprecio.
Mis amigas me llaman sabalete
pero no saben que toco el clarinete, tere tere terete.

(más…)