Arxiu per a la Categoria de ‘Uncategorized’

Ara fa molt de temps…

Miércoles, Agosto 1st, 2012

I efectivament, així ha sigut… Unes quantes coses han passat, totes prou agradables i volem compartir-ho un poquet amb vosaltres.
Quan ja estava molt prop de nosaltres l’equinocci d’estiu, vam ser a dos col·legis per a rematar el curs acadèmic: CEIP Guillem d’Entença en el Puig i el cole de Petrés. El primer ens va rebre amb una forta ventada que a males penes ens va deixar expressar-nos (no tenim imatges perquè totes van volar…) i el segon, amb un gran nombre d’activitats (arribàvem a casa a les 02’00h del matí…), però ambdós van ser molt divertides i reveladores. Esperem que es tornen a repetir!

Després ja entrats en l’estiu, vam tindre una nit de teatre d’estiu en família a Oropesa, just en el nucli antic, en la plaça de L’Església (no tot és Marina d’Or afortunadament). Una vetlada apoteòsica on vam connectar de meravella amb les persones que per allí es van acostar… Tots volien vindre com a públic en l’autobús que estàvem preparant… no vos pareix fantàstic?

Bo, ens queden dos cosetes més per comentar però tampoc volem saturar-vos d’informació… ens queda pendent…

Encetem el mes d’Abril…

Lunes, Abril 2nd, 2012

Comencem el mes d’Abril amb una bonica experiència a Simat de la Valldigna (la Valldigna és una comarca natural a la qual pertanyen els pobles de Simat, Benifairó, Tavernes i Barx. Els tres primers ocupen la vall pròpiament dita, mentre que Barx està situat en una plana elevada).La bibliotecària de Simat, Lluïsa, va promoure esta activitat per què els xiquets anaren tastant estes festes.
Ahir, diumenge de Rams, vam fer una actuació posterior a la processó per tal de convocar a les famílies i acabar d’arrodonir un matí solejat i lluminós. Van fer unes quantes cançonetes i unes quantes històries i entre d’altres, una cançó que per a estes dates no està malament: Xúmbala. Estem segurs que vosaltres coneixeu esta peça tradicional caracteritzada per una tornada sense molt de trellat a la que es van afegint diferents coples de caire divertit, amorós, absurd… És una cançó molt estesa a tota la península.
Van passar un matí molt agradable tots: pares, mares, xiquets i xiquetes, i nosaltres.

“Allà per no sé a on
hi havia no sé quin sant
què resava no sé què
i guanyava no sé quants”

Una volta per la biblioteca de L’Eliana

Sábado, Marzo 3rd, 2012

El dijous, dia 1 de març, vam tindre l’oportunitat d’interactuar amb xicotets i grans lectors en la biblioteca de l’Eliana.
L’animació lectora va tindre lloc en un xicotet saló d’actes a què van assistir xiquets de diferents edats acompanyats dels seus pares, els quals van seguir amb gran atenció nostres històries i cançons.
Nosaltres seguim avant amb els Contes dels Germans GRIMM recordant este treball tan important que van exercir rescatant narracions i paraules que afortunadament no s’han perdut en el temps; és més, estes històries han servit i molt al món de la literatura, de l’educació, del cine, del teatre, de la psicologia… formen part de l’imaginari col·lectiu.
Vam disfrutar molt de l’espai ja que les biblioteques solen caminar escasses d’este i ens vam poder estirar amb els nostres instruments i els diferents objectes que ens acompanyen… Una experiència molt agradable per a tots.