Encetem el mes d’Abril…

Comencem el mes d’Abril amb una bonica experiència a Simat de la Valldigna (la Valldigna és una comarca natural a la qual pertanyen els pobles de Simat, Benifairó, Tavernes i Barx. Els tres primers ocupen la vall pròpiament dita, mentre que Barx està situat en una plana elevada).La bibliotecària de Simat, Lluïsa, va promoure esta activitat per què els xiquets anaren tastant estes festes.
Ahir, diumenge de Rams, vam fer una actuació posterior a la processó per tal de convocar a les famílies i acabar d’arrodonir un matí solejat i lluminós. Van fer unes quantes cançonetes i unes quantes històries i entre d’altres, una cançó que per a estes dates no està malament: Xúmbala. Estem segurs que vosaltres coneixeu esta peça tradicional caracteritzada per una tornada sense molt de trellat a la que es van afegint diferents coples de caire divertit, amorós, absurd… És una cançó molt estesa a tota la península.
Van passar un matí molt agradable tots: pares, mares, xiquets i xiquetes, i nosaltres.

“Allà per no sé a on
hi havia no sé quin sant
què resava no sé què
i guanyava no sé quants”

Deixa una resposta