Invitació a la lectura.

Pràcticament hem acabat el nostre recorregut per diferents instituts a Mislata amb unes propostes de lectura molt interessants que a l’alumnat i professorat dels diferents instituts han satisfet.

Enguany Vicent ens ha proposat fer una ullada al Cotumari Català de Joan Amades i el Costumari Valencià de Bernat Capó, incidint sobretot en la importància del treball que aquestes persones han realitzat i realitzen per a mostrar-nos retalls del passat que expliquen moltes vegades nostre present; excepcional font d’informació…

Laura ens ha il·lustrat amb l’última publicació d’Alfons Llorens titulada A quin sant?; en ella ens mostra i dóna explicació sobre els sants que santifiquen cada dia de l’any junt amb llegendes i fets històrics relacionats amb la nostra geografia. També Nieves Concostrina, escriptora i periodista que conta la Història d’una altra manera; ens han descobert unes quantes veritats…

Teresa ha triat el personatge de la mort en la literatura i la transformació que ha anat patint aquest personatge al llarg de la història. Com a mostra, unes quantes històries tradicionals (La mort enganyada), altres d’autor (La xiqueta i la mort… Jürg Shubiger), Romanç de l’enamorat i la mort, la saga literaria Mundodisco (Terry Prachett); tema i qüestió universal…

Per descomptat la música també ens ha acompanyat… per que també ella invita a llegir, no?

Etiquetes: ,

Deixa una resposta