INVITACIÓ A LA LECTURA

Enguany hem tornat a realitzar la Campanya d’Animació lectora dirigida a estudiants de l’ESO i de Batxiller en la ciutat de Mislata. Aquest projecte enfocat a l’alumnat de 12 a 18 anys té com objectiu “convidar” a la lectura, mitjançant sessions creatives que remoguen, estimulen i fomenten la consciència i la importància del text escrit.

Per açò el primer que fem és una xicoteta enquesta:

Per què llegim en realitat?

Presentem una sessió que té molts vessants però tan sols una pregunta. Com hem arribat cadascuna de nosaltres a la literatura?
Joan Fuster, Jesús Tuson, Nadia Anjuman, Rafael Beltrán, Jean Claude Carrière, “Calila e Dimna”, “Las Mil y Una Noches”; “Rondalles Populars Valencianes”, ”El círculo de los mentirosos”, “Leyendas urbanas en España”.

Amb les fotos que tenim farem una sessió digital del que va esdevenir durant aquestes sessions.Segueix-nos!

Comença la sessió:

Vicent ens explica com ha arribat a gaudir de la lectura. Ens convida a conèixer el Gènere del ASSAIG (escrit en el qual un autor desenvolupa les seues idees):


També li agrada que amb les paraules es puga jugar. I així ens ensenya aquest Kamishibai interactiu:

T’ATREVEIXES A JUGAR?

Després Eva ens va voler portar a l’inquietant món de les Llegendas Urbanes. Un gènere pertanyent al folclore actual que segueix despertant pors, riures i incredulitat; i malgrat viure en el segle de les grans ciutats, en els feus de la raó, el seu èxit és cada vegada major; qui no coneix la història del submarinista calcinat, del fetge furtat o la de l’autoestopista de la corba?


PREGUNTEU-LI PER ALGUNA LLEGENDA URBANA!!

Més tard i per a il·lustrar la literatura que més ens agrada, expliquem a través de la veu de Vicent i el blagama turc un Conte sobre Istanbul:

Teresa ens parla de la seua gran afició per ELS CONTES; de l’origen dels narradors i dels grans recopiladors d’històries:

I de com es pot cantar un conte a través de la música. Una passió que porta endavant Rodamons en quasi totes les seues cançons: UNA CITA A SAMARKANDA

QUÈ NO LA SENTIU SUFICIENT? PICA ACÍ

This movie requires Flash Player 8

-Com ha arribat Laura a conèixer la poesia afganesa?
- A través de la música i d’aquest instrument.
Laura ens relata la inquietant història de Nadia Anjuman, gran poetisa afganesa prematurament assassinada a l’edat de 25 anys; i de les poesies de tradició oral de les dones afganeses.

I COM A MOSTRA UN BOTÓ. Ens toca l’instrument pel qual es va començar a interessar per la cultura afganesa: el RABAB, instrument de corda de tradició afganesa.



I LLEGINT, LLEGINT
ens trobem amb una curiosa flauta de pastor. Què no és la flauta de Bartolo (que té només un foradet). Ací teniu la reconstrucció de l’antiga flauta de pastor adaptada als temps que corren i als materials nobles actuals (osigua al pvc); i també presentem la gaita de GUANT
:

Treballar en aquest projecte ha sigut una experiència enriquidora. Hem après moltíssim i desitgem tornar a aprendre en un futur.

I ja solament dir que…

Esperem que vos haja agradat aquest foto-resum interactiu i SI ENS TROBEM PER QUALSEVOL LLOC no dubteu a preguntar-nos qualsevol detall interessant que haja quedat sense respondre. Un agraïment especial a Alberto, fotògraf improvisat, que ha tingut l’amabilitat de plasmar el seu art en les fotos d’aquest reportatge.

Etiquetes:

Deixa una resposta