PROJECTE COMENIUS

VIDEO de la Dansa Occitana “Ai vist lo lop”
amb la col·laboració del grup Trencaclosques, interpretant la peça musical.


Amb el títol de Trov@dares del Segle XXI els alumnes de l’I.E.S Eduardo Merello del Port de Sagunt i del Lycée Jean Vigo de Millau han rodat una pel·lícula basada en la llegenda del trobador Guillem de Cabestany.


……Conta la llegenda que en els temps de la Corona d’Aragó aquest trobador, va ser assassinat a les mans del marit del seu amant. Però no només això. Una vegada mort, el seu assassí li va arrencar el cor i l’hi va donar a menjar a la seva esposa, qui al descobrir després que es tractava del cor del seu estimat decidir llevar-se la vida. Aquesta llegenda del segle XII, conten que va anar de boca en boca per tots els regnes de la Corona d’Aragó que, per aquell temps, tenia un mateix rei per a tots aquests territoris entre els quals firguraban també Sagunt i la ciutat francesa Millau…

…Els objectius que es pretenen aconseguir abasten tant el camp històric i linguïstic, ja que es pretén contar amb totes les llengües oficials dels municipis participants -espanyol, francès, valencià i occità- com el social, fomentant l’intercanvi de vivències i cultura entre els joves… ( Publicat per el Diari las provincias/Diari Levante el mercantil valenciano el 06/03/2008)

El projecte va començar en el 2007 i acabarà al juny del 2009 amb la presentació de la pel·licula. Els alumnes francesos han realitzat el guió de la pel·lícula i els alumnes de l’I.I.S s’han encarregat de la banda sonora::


i del seu enregistrament contant amb la nostra col·laboració::

Nova sessió d’enregistrament del projecte, aquesta vegada amb el grup de música medieval TRENCACLOSQUES, compromesos des del primer dia amb el projecte i col·laboradors de luxe de nostre Comenius. La jornada d’enregistrament es va dedicar integramente a la peça “Lo doc pensar” de Pierre Chauchard, amb un resultat immillorable. (Publicado por el blog del projecte comenius el 21/07/2008)


Altra de la moltes activitats que han portat a terme els responsables d’aquest projecte (Isabel Medina, Pilar Peris, Joëlle Compère, Jose Esquerre, Rafael Arnal, Paloma Silla i molts més), és indagar en la cultura occitana, dinamitzant als alumnes a través de la dansa. En el video de la capçalera de la notícia podeís observar el resultat d’aquesta activitat que vam portar a terme al costat de Rafael Arnal, coordinador del projecto Comenius, en el propi institut.

Nostra col·laboració en el projecte encara no ha acabat. Conclourà el 20 d’Octubre en la Casa de la Cultura de la ciutat francesa de Millau, amb la representació d’un Concert de Confluència de les Tres Cultures elaborat exclusivament per a aquest acte; i una proposta teatral i didàctica per als col·legis i instituts d’aquesta ciutat.

Des d’aquí volem agrair la iniciativa personal i generosa de tota la gent que ha fet possible que aquest interessant projecte es dugués a bon port. Gràcies per estar aquí i deixar aquesta magnifica senda de cultura per al futur!

SI VOLEU SABER MÉS SOBRE AQUEST PROJECTE NO TENIU MÉS QUE VISITAR EL SEU BLOC.

Etiquetes: ,

Deixa una resposta