TROBADORS DEL SEGLE XXI

El passat abril publicaren en la contraportada del diari El Punt una ressenya del nostre grup que ens agradaria escriure-la tal qual, per què definix d’una manera molt propera el treball que cada dia estem fent.

Amb un títol ben significatiu com ‘Trobadors del segle XXI‘ i un subtítol com ‘ el grup trencaclosques recupera en cada actuació el concepte de teatre global dels còmics de carrer‘, aquí teniu l’article:

Quatre músics configuren aquest grup que ha estat qualificat pels entesos com els nous trobadors d’aquest segle. Es tracta d’una reduïda colla que es dedica a recuperar històries, narracions, llegendes, romanços i cançons provinents de la tradició oral. Podríem dir que es troben catalogats com a un grup de música d’arrel.

 

Vicent, Teresa, Laura i Eva funcionen com una cooperativa de músics i són coneguts amb el nom de Rodamons teatre, tot i que per problemas de marca no han pogut enregistrar els seus treballs amb aquest nom. De fet, és una marca que ja ha estat utilitzada i homologada per un grup esportiu nord-americà.

Però això no és motiu de desànim per a Trencaclosques, que continua amb la seua trajectòria i procura oferir en cada espectacle i en cada ciutat que visita el bo i millor del seu treball de recerca i d’adaptació.

Ja fa anys que aquests quatre músics van decidir investigar en el camp del teatre i de l’animació de carrer, els agradava aquest món i per això van iniciar el seu periple com a col·lectiu.

És així com la major part dels seus components ha sabut fer un camí d’adaptació fins a arribar allà on es troba, i la primigènia formació teatral que els unia ha evolucionat cap a un tipus d’espectacle ben variat i divers. Tots ells coincideixen a apuntar que el que aprenen en un territori, procuren oferir-ho en un altre i, d’aquesta manera, contribueixen a la globalització de la cultura des del concepte que les coses locals poden esdevenir globals amb un esforç ben minso i al contrari, De fet, entre els seus principis es troba la barreja d’estils.

Cada sala, cada llogarent, cada plaça de poble, els suggereix un món diferent. Cada actuació la viuen com a única i això fa que la seua oferta siga considerada com a molt fresca i natural. Ven bé es podria dir que cada actuació, tal com afirma Vicent Adell, esdevé ‘una autèntica abraçada ben gratificant’. De fet, han decidit triar aquest camí perquè es troben correspostos pel públic i perquè el treball que fan té unes arrels ben fermes.

Recuperen els sons i les contalles d’èpoques medievals i aseguren que aquelles històries, que aquelles cançons i aquelles rondalles tenen absoluta vigència en aquest moment. En resum, Trencaclosques fa una proposta creadora per a tota mena de públic i ho fa d’una manera ben polièdrica, atractiva i singular. Són autèntics cantacontes i barregen la pluralitat del món del teatre de carrer portat a les sales i la seriositat i estructura del teatre de sala posat al carrer.

Vicent Adell, Laura Miñarro, Eva Domingo i Teresa Sánchez són una formació musical i teatral. Són un grup d’amics que intenten desxifrar el misteri de les coses més simple a partir de la investigació, la reelaboració, la recuperació i la tradició interpretada en present. Cada dia reviuen el que era l’aprenentage d’aquells antics còmics i això els suposa una lliçó gratificant.

Etiquetes:

Deixa una resposta