ARXIU SONOR:’Cant de Batre’

This movie requires Flash Player 8

Cant de Batre.
Aquesta peça que esteu escoltant és una cançó de trilla o de treball; el seu intèrpret és Jacint Hernández, i el disc al que pertany es diu ‘Confluència’, gravat i interpretat en el Teatre de l’Alcúdia en l’any 2001.Aquest és un cant típic que es perd en el temps, mostra com la gent a l’hora de treballar cantava. Es cantava mentre es treballava amb el cavall, perquè no es dormís. Eren treballs un poc rutinaris, de trilla. En el qual tant la persona com l’animal, donaven voltes i anaven traient el gra i apartant la palla.

Els cants de treball són una manifestació pròpia i autèntica de la cançó popular. Constituïxen un gènere propi, encara que poden manifestar-se mitjançant diverses formes i diferents circumstàncies, reflectint un tipus clar i particular del que és la cançó, la poesia entesa com mitjà de distracció, d’enfrontament a una realitat crua i amarga, en moltes ocasions, com companyia. Les cançons del camp són les companyes lleials del segador en a l’estiu, del pagès que sembra en la tardor i dels mossos que van al molí en les vesprades del final de l’estiu.

Arre haca!!

Etiquetes: ,

2 respostes per a “ARXIU SONOR:’Cant de Batre’”

  1. greg va dir:

    Portaba un cuant temps escribint i ara també m´he pasat als blogs. Veig que tu ja ets un expert. Podrias donarme si us plau la teva opinió sobre el meu blog http://diaridelgreg.wordpress.com/

  2. trencaclosques va dir:

    Greg, m’agrada el teu ‘dietari’; i pense que és una bona idea de la teua mare que has sabut plasmat molt correctament. Fas públics els teus còmics i encara que no t’agrade també els teus sentiments. Enhorabona! Des d’ací t’animem a que continues així de bé. Per cert, ens coneixem o ha sigut fruit del atzar??

Deixa una resposta