Resum del II Festival de l’Oralitat

Ací teniu el resum fotógrafic de l’II Festival de l’Oralitat a Xàbia. Dir que ha estat un plaer organitzar-lo al costat de l’ajuntament i una veritable sorpresa viure’l; ja que per nosaltres ha estat un èxit rotund que l’any que ve pretenem millorar.

Aquest any han passat cinc contacontes de gran qualitat, narradors amb estil propi que ens han deixat el cos ple de fantàstics històries per contar, un grup d’animació: el Ball de sant vito, amb els que hem gaudit i ballat al so de la seva música; la ja coneguda activitat ‘Contes d’urgència’, que ens a fet traure el millor de nosaltres per a curar a la gent amb contes.

I com no, les noves propostes i novetats d’aquest any. D’una banda el ROGLE DE CONTES, una activitat que pretén deixar petjada per als següents anys, fent que la gent registre al ser bagul de la memòria aquells contes transmesos o llegits, que s’invente històries per a compartir o escolte narracions en una gran cercle de contes. I el concert del dissabte a la nit en la fira: inagurant l’activitat un dels grups més volguts per nosaltres/as de la música folk del panorama nacional, O’carolan. Música irlandesa des de terres d’Aragó.

I ja vos deixem amb el resum del Festival. Fins a l’any que ve i…conte contat…per la xemeneia s’ha escapat.

 


 

 

Dijous 20 – FELIP KERVAREC


Si vos trobeu per un casual a aquest contacontes pel vostre camí, demaneu-li que vos conte el conte de la ‘Geganta Fernada’; tornareu a ésser xiquets/es i a disfrutar amb aquet gran coneixedor de la pedagogia i de l’espectacle.

Divendres 21- VALENTÍ PIÑOT


Valentí Piñot és, sense dubte un gran coneixedor del teatre i de l’oralidad, i amb la seua guitarra poguerem cantar i seguir les seues històries divertides.

RODAMONS TEATRE

Rodamons teatre amb el seu espectacle ‘Contes En-Cantats’ va ésser la delicia de grans i menuts. La seua escenografía, la seua música, la seua magia i la participació directa amb el públic. (Va ser un gust participar i compartir amb tota la gent de la fira).

 

 

 

Dissabte 22- EL BALL DE SANT VITO

El Ball de Sant Vito, grup d’animació i música va passejar per la fira de pasqua deixant darrere seu contes, malabares i música tradicional valenciana. Més tard, dintre de la carpa (mentre plovia) vam poder asseure’ns i gaudir de les seves històries picants i divertides.

 

 

 

 

ROGLE DE CONTES

‘El rogle de contes’ pretenia ser un espai on tots/as, professionals del conte i gent en general ens transmitirems històries, contes.. tot allò que desitgéssim comunicar. I així va anar: una xiqueta junt la seua germana i el seu pare van escriure un conte per a l’ocasió; el xicotet Dani de tres anys (amb l’ajuda de la seua mare) ens va contar el conte de les ovelles i les cabres, vam cantar al costat de Rodamons la historia del ‘poll i la puça’…

 

 

 

 

O’CAROLAN

El concert d’O'carolan, malgrat la pluja i haver de buscar un lloc alternatiu, va ser màgic i sensacional. A part de ser uns estupents músics, vam poder gaudir de les seues subtileses, pas a pas, instrument a instrument (arpa, flautes, gaites, panders, violí, nikelarpa, guitarra, tinaja), i també dels seus ritmes trepidants, fent que el públic s’alçara primer a ballar i després a aplaudir un concert que per molt temps recordarem amb bellesa.

 

 

 

Diumenge 23- CONTES D’URGENCIA‘Contes d’Urgència’: pretendia ser una activitat que recorria tota la fira, en la quañ una sèrie de ‘metges-contacontes d’urgència’ andasen curant de les més diverses malalties al públic en general. I quin era la cura perfecta? Sens dubte UN CONTE. Ací podeís veure a la doctora Teresa curant a Itziar, Aitor, Núria, Elena….però també curarem a Pepe, MªJose, María, Pedro, Joaquin…i a molts més.

 

FÉLIX ALBO

Félix Albo és un gran inventor de paraules, un rei de la ironia i de l’acudit, inventor de moltes de les seues històries. Amb ell vam poder lliteralment plorar de riure.

 

 

 

FÉLIX ALBO al Café Temptacions

‘Nudo’ és un espectacle d’històries biogràfiques, xicotetes, sense importància que ens fan sentir universals i alhora té l’habilitat d’aconseguir que ens riguam de nosaltres mateixos. La nit va ser suculenta i inspiradora amb històries de misteri, d’amor, d’esperança…

 

 

 

 

Dilluns 23- EL GRAN JORDIET

El Gran Jordiet (Alberic) ens va sorprendre amb les seues històries del conill que només sàvia dir: pipicaca; de la princesa tancada en una guitarra, del llibre màgic que li apareixien i desapareixien les històries, del lleó feroç que no donava gens de por i moltes històries més…

 

 

 

EL DR. SANSELONI

El Dr. Sanseloni, mèdic-barber, intentà durant més d’una hora vendre’ns els seus meravellosos licors que ho curaven tot, des d’unes hemorroides fins als mals del cor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiquetes: , , , , ,

2 respostes per a “Resum del II Festival de l’Oralitat”

 1. vicent el que roda va dir:

  soc vicent i em pregunte i vos pregunte que us agradaria que tinguera el festival per gaudir mes d´un encontre de paraules…. si vos pareix farem un llistat Qui comença?

 2. Alexandre va dir:

  Tenia pensat passar per la vora de Xàbia just en estes dates i m’hagués fet il·lusió tornar a veure-us. Però finalment no va poder ser. Us acabava de descobrir en la vetllada que vareu oferir en San Sebastián de los Reyes i jo, que col·labore en alguna tasca de promoció dels seus Viernes de la Tradición, puc ben dir-vos que tothom va eixir més que content del vostre concert-posada en escena. (I algun que altre, enamoriscat d’eixes xiquetes tan encisadores que toqueu en Trencaclosques).

  Bé, només volia saludar-vos, dir-vos que he fruit molt del disc que vaig adquirir -gegant la versió de Le rosier blanche, corprenedora Una cita a Samarkanda i fabulós la reconstrucció de Roda, roda Sant Miquel- i afalagar-vos una mica perquè ens inclogueu dins dels vostres espais amics, perquè a San Sebastián segur que hi tindreu les portes obertes de bat a bat.
  Abraçades i petons
  Alexandre

Deixa una resposta