inici
 

Trencaclosques

foto-illes-escalera

Trencaclosques som una formació músic-teatral i teatre musical, un recull d'ésser que reelabora, retrotau i recorda des de la nostra tradició però en present. Trencaclosques per que encara estem intentant desxifrar el misteri dels misteris: què volem?

AQUEST ÉS EL NOM QUE REP EL PROJECTE DE RODAMÓNS TEATRE, on tractem de plasmar una xicoteta senda que hem anat obrint en els darrers anys.

ALGUNS SÓN ELS FACTORS QUE ENS HA DUT A TERME A TRENCACLOSQUES: el més important,  el gust per la música tradicional i  el gust pel fet teatral, que ens ha permès acostar-nos a una altra forma de contar.

Un altre factor són sis anys actuant en fires medievals. Este treball ens ha abocat a indagar en el passat; hem investigat les músiques d'aquest període, la forma en què s'interpretaven, les ocasions que utilitzaven per interpretar-les, altres instruments de poc ús actualment, els intèrprets d'aquestes músiques (joglars i trobadors )...les històries, els contes, la literatura, les representacions... tot allò que s'ha relacionat amb un passat del que moltes vegades només coneixem o recordem els tòpics que discorren a peu de carrer.

El fet és que Trencaclosques és el resultat d'aquestos anys de treball; 'UN CAMÍ D'HISTÒRIES' arreplega romanços i cançons que durant estos últims anys hem anat interpretant en les nostres actuacions ací i allà; històries amb música, música que conta històries i contes musicats i historiats.

I ARA AMB 'ILLES FLOTANTS' HEM VOLGUT DONAR UN PAS ENDAVANT: musicalment, amb adaptacions més elaborades; en l'investigació, tenint com a repte la música tradicional valenciana sense menysprear altres cultures com la sefardí; i en les lletres de les cançons que com a xicotetes perles o tresor descriuen la nostra gran reserva de tradició oral i sobretot la nostra necessitat de transmetre allò que ens agrada...