Aquest ha sigut un marc que ens ha permès aprendre i desenvolupar altres treballs. Des de fa sis anys hem anat descobrint que sota els tòpics que es barallen en parlar d'aquesta època, hi ha moltes altres coses ( açò sol succeïr quan passem de la superfície a l'interior ). No sols hi ha la crema de bruixes, les guerres, les dames i cavallers, les tortures, les cuixes de corder torrades i els bufons...
També hi ha monestirs en què es conserva gran part del saber d'aquell moment, escoles de traductors, convivència intercultural de diferents religions, viatgers que traspassaven el saber i el coneixement popular d'un lloc a un altre, trobadors i joglars especialitzats en diferents aspectes, músiques que formen part de l'arrel de la nostra música actual, un desenvolupament creixent en les llengües que conformen la península, representacions religioses, danses festives que es podien realitzar a l'interior dels temples, regnes fragmentats, lleis disperses, intercanvis comercials... una infinitat d'aspectes que conformen el caràcter d'aquesta època.
Al llarg d'aquest temps, nosaltres hem anat creant diferents microespectacles on poder plasmar aquests altres aspectes interessants i amables. Contem històries a partir d'oficis gairebé desapareguts, llegendes que recorrien Europa, faules traduïdes a llengües que ja estan mortes, contes musulmans i sefardites, viatges de goliards, cançons de taverna, músiques de la cort i melodies per al carrer, concerts a les esglésies... De tot aquest treball vam voler deixar alguna constància amb la l'enregistrament de dos d'aquells concerts preparats per a aquests esdeveniments i interpretats ja en unes quantes esglésies.
El primer enregistrament correspon al nostre segon concert anomenat "Confluència" que recull músiques de les tres cultures: cristiana, jueva i musulmana. En l'enregistrament també s'escolten alguns texts que nosaltres féiem acompanyar a les músiques per a transmetre en major mesura la convivència d'aquestes tres cultures.
També vam tenir oportunitat d'enregistrar al mateix temps el nostre tercer concert anomenat "Ales i arrels" .L'objectiu d'aquest concert era donar a conèixer melodies medievals (càntigues de Martín CODAX, Llibre Vermell de Montserrat, música del Camí de Santiago... ) com a elements que formen part de la nostra arrel cultural; el coneixement d'aquesta base permet imaginar i inventar altres melodies que bé ens poden suggerir aquelles arrels...