Un espai on poder comunicar-nos en llibertat: MILLAU, FRANÇA

Erase una vegada un lloc amable on Trencaclosques va anar a actuar…..

20 d’octubre a les 20.45 de la vesprada, teatre municipal de Millau (Maison du peuple), 500 butaques (plenes), entre el públic alumnes que han participat en el projecte, adaptant la vida del trobador occità Guillem de Cabestany i plasmant-lo en un curtmetratge; comença l’espectacle:

Però primer hem de començar pel principi; i el principi sempre té una regla:
Hi havia una vegada…

MILLAU

  Arribem A Millau (província de Aveyron, França) a les 18.00 de la vesprada; ens trobem amb el seu enorme viaducte (altura màxima de 343 metres sobre el riu Tarn); i sobre ell contemplem la vall que acull a aquesta menuda però encantadora ciutat francesa.

  La nostra benvinguda no pot ser més calorosa. Pierre Chauchard i Arlet al costat de Jacques (membres tots ells del ‘Comité du Jumelage Millau-Sagunto’) ens acullen en la seua casa brindant-nos el plaer de ser mimats durant 4 dies: una casa realment acollidora, menjar casolà d’alt nivell i un ’savoir-faire’ immillorable.

  Al dia següent a treballar !…abans del concert de CONFLUÈNCIA, hem preparat la peça que al costat del curtmetratge de la vida del trobador Guillem de Cabestany dóna sentit a la germanor i al projecte entre els dos instituts de les dues ciutats agermanades.LO DOC PENSAR, és un poema, (dels pocs que es conserven d’aquest trobador) musicat per Pierre Chauchard. Escrit en antiga llengua occitana i adaptat per Yves Couderc a l’occità actual. La cançó consta de dues parts; una la cantarà Teresa i l’altra Pierre; i el final faran un duo a dues veus….Pierre ens ofereix el seu estudi per a assajar amb ell….


  No sé si era la llum, l’espill o les parets empaperades però totes les fotos tenen una mica d’antic i bohemi….

  I després de treballar a menjar!

  Mengem fora, en una cooperativa (un bar obrer a Espanya) on ens encanten amb la seua cuina i el seu inusitat silenci (el bar a vessar, la nostra taula al costat de la televisió i no teniem que cridar per a entendre’ns!!!!). Allí coneixem al periodista que vindrà a les nostres actuacions i a Joelle Compere la professora encarregada de rodar el curtmetratge sobre la vida de Cabestany. Ella i els seus alumnes també assistiran i filmaran el nostre concert al dia següent a la nit.

  Théâtre de la Maison du Peuple de Millau

  Tant al matí com a la vesprada contem amb el teatre per a fer les proves de so i llums per als dos espectacles, i les dues posades a escena. Repassem el nostre francès, respirem profundament i mentre caminem pels carrers de Millau ens trobem amb una tenda que diu:

  (Continuarà)

2 respostes per a “Un espai on poder comunicar-nos en llibertat: MILLAU, FRANÇA”

 1. carlos va dir:

  adonde vais a actuar proximamente?.

 2. trencaclosques va dir:

  Esta semana estaremos en Mislata haciendo animación a la lectura por Institutos y el viernes 21 de mayo a las 22.30 estaremos en el Café i Contes de la Biblioteca de Lliria. Pero te invito a pasar por nuestra página, http://www.rodamonsteatre.com allí tienes la agenda de todas nuestras actuaciones. Picando sobre el dia, te damos más detalles de cada actuación. Gracias por escribirnos y esperamos conocerte en vivo y directo!!!!

Deixa una resposta