ROMANCES, HOCUS POCUS I ALTRES MÚSIQUES. Sot de Chera

Açò era i no era un espai amable on els Trencaclosques van actuar….

CASA RURAL EL CERRAO: Sot de Chera.


Castell de Sot de Chera d’origen islàmic. Foto realitzada per Maria Llopis.

El passat pont del 9 d’Octubre vam tornar a un dels llocs més bells de la Serrania. Aquesta vegada, vam tenir l’oportunitat de gaudir (de nou) de “El Cerrao”. La Casa rural de Sot que ens va acollir per a poder desplegar cadascuna de les activitats que ara duem a terme:

 • HOCUS POCUS, Teatre Conte-musicat que mostra a través d’unes paraules màgiques la forma d’explicar d’uns rodamons que segueixen somiant en present.
 • ROMANCES Y OTRAS MÚSICAS, concert de romanços, cobles i cançons que hem anat arreplegant i re-elaborant.
 • i per últim EL TALLER D’INSTRUMENTS RECICLATS, una bona oportunitat per a construir instruments elaborats a partir de material d’un sol ús.
 • A través d’aquest llarg pont a Sot de Xera hem pogut mostrar el nostre treball però alhora (i no menys important) conviure amb les gents del lloc i intercanviar experiències i cançons.

  ENS ACOMPANYES?

  Recorda que has de punxar damunt de les fotos per a fer-les més grans.

  DIA 9 D’OCTUBRE, 18 HORES DE LA VESPRADA, HOCUS POCUS

  És quasi l’hora, el cel amenaça tempesta i fins a l’últim detall de l’escenografia està preparat.

  Les butaques i cadires esperen al públic amb impassible silenci:

  És una sensació estranya. Dins de pocs minuts la sala estarà plena de gent, de sons, d’expectació per veure, de pares amb carrets, d’infants corrent a agafar cadira…..i no obstant això…. ara tot és silenci, un buit expectant que prompte desapareixerà. A camerins, que ja se senten les primeres veus!!!
  S’alça el teló i comença la màgia.

  DIA 11 D’OCTUBRE, 00.00 HORES DE LA NIT, CONCERT

  Després del bon acolliment del teatre per part de les gents de Sot de Xera i dels visitants de la Casa rural, tornen ansioses per compartir un concert de semblat romancer. Cançons i romanços que hem escoltat de gents, com el El Romance del Conde Olinos, versió arreplegada per Amparo Rico dels llavis de la señora Ascensión de la Yesa; cançons sefardites de la famosa compositora Matilde Salvador, o Cobles castellanes amb lletres pròpies

  Abans del concert vam estar provant els instruments en la sala i ens van venir a visitar uns amics que van voler plasmar el moment. Les fotos estan realitzades per Maria Llopis Tena i com podreu comprovar a continuació: és una gran fotògrafa.

  I ací teniu algunes fotos del concert amb les seues cançons:

  Las coplas. Instrumentació d’esquerra a dreta: Baglama turc, Reguerrec de Xapes (instrument reciclat), pandereta i pander quadrat.

  “Se me ha caído el pañuelo,
  y me lo ha llevado el agua
  y ahora ya no tengo pañuelo ni nada.”

  Teresa aixada en mà a punt de cantar el Romance de la loba parda

  Romance de la loba parda Instrumentació del davant al darrere: Davul (tambor gitano), Aixada de camp, Tamboril de Cordes i Viola de Roda.

  “Y ve venir siete lobos por una oscura cañada,
  venían echando suertes, para entrar a la majada
  le tocó a una loba vieja, patituerta, cana y parda. “
  que tenia los colmillos como punta de navaja.

  Ah, siñora novia (cançó sefardita de boda) Instrumentació d’esquerra a dreta: Baglama turc, Flauta picolo, Cròtals i darbuka.

  “Ah, siñora novia, abajes abajo
  Ah, siñora novia, abajes abajo
  no puedo, no puedo que me estoy vistiendo
  vestido de novia para el mancebico.”

  Yo me levantí (cançó sefardita de Matilde Salvador)  DIA 12 D’OCTUBRE, 12.00 HORES DEL MIGDIA, TALLER

  Tots i totes els que es van apropar al taller d’instruments reciclats van poder descobrir com de material que es llança, que en teoria no serveix i amb un poc d’imaginació es poden fer instruments per a tocar i somniar. Aquestos son els instruments que va elaborar i tocar:

  Etiquetes: , ,

  Deixa una resposta