SOT DE CHERA: viatge a la Serranía

Erase una vegada un espai amable on Trencaclosques va anar a actuar…

SOT DE CHERA: pub Gollisno

Sot de Chera a 67 km de València està situada al sud de la comarca de la Serranía, en una depressió coneguda com el ‘Valle de la Alegría’……. que gran definició per a aquest meravellós espai AMABLE!!!!

ENS ACOMPANYES EN EL NOSTRE ÚLTIM VIATGE?

Recorda’t de pinxar damunt de les fotos per a fer-les més grans.

19.00 hores, divendres 13 d’Agost (uis!!), latitut nord 40º 13′ i 38º 41′.

Tanquem escotilles per que al arribar al carrer ramón i cajal de Sot de Chera no plou, diluvia !

Davant nostra hi ha una cadena que ens tanca el pas.
- Val, qui és el bonic que baixa a llevar la ‘cadenita’ amb aquesta pluja?

Fàcil! L’única previsora que ha portat paraigua. Corre Laura que et banyes !

Bo, anem allà. La furgoneta carregada amb els instruments per al concert ja passa vorejant el riu camí del Pub.

Ací està Jose ‘el bombero’ l’amo del bar, que ens està esperant en la terrassa.

Bo, amb aquesta pluja no podem descarregar els instruments. Però si que podem prendre’ns alguna coseta.

Aquest és un bar multi-dimensional, dins: pub-sala de concerts, dalt: terrassa per a prendre el sol a l’hivern i davant: terrassa amb vistes. D’una banda:

vistes al riu (que a l’endemà gaudirem), i a les muntanyes; i per l’altre al Castell i al poble de Sot

Sembla que el diluvi no durarà tota la vesprada, podem descarregar els instruments i conquerir l’escenari.

Ocupem tot l’espai (segur que si tinguérem més ho ocuparíem per igual). Els instruments, els faristols, els micros…tot té el seu ordre i el seu lloc. Acabem d’arrodonir la col·locació i anem a per l’altre aspecte, no menys important: la sonorització.

Tot preparat? doncs a provar

Provem tots els instruments (que no són pocs), alguna cançó

i per fí baixem de l’escenari i deixem reposar els instruments

I mentre esperem al sopar (que algú ens ha dit que és una PAELLA VEGETARIANA, ummhh) provem les noves adquisicions (de cost 0).


A la taula i al llit, al primer crit! ¡A dinaaaaaaaaaaaaar!

Ansioses i ansiós de tastar la paelleta de verdures i la merescuda amanida amb tomàquets de l’horta de Jose.

Amb bona companyia, parlem sobre el poble de Sot i sopem d’allò més bé, però cura! és quasi l’hora del concert. La gent comença a arribar. És el primer dia de les festes de Sot de Chera i el poble es multiplica per deu; hi ha gent de tots els llocs amb ganes d’escoltar un bon concert; i ací ho tenen

Comencem amb ‘poder i tronío’, dolçaina en mà, pandereta, tambor gitano i viola de roda amb una dansa francesa que emula al joan petit d’aquestes terres, seguim amb el Romanç del Conde Olinos (estrenant Rabel), versió arreplegada per Amparo rico dels llavis d’una dona major d’altre poble de la Serranía, La Yesa. El Romanç de Gerineldo, el Romanç de La Loba parda, Cobles castellanes dedicades a Sot de Chera i al Pub, …. encara que no tenim molt material gràfic de l’esdeveniment podem assegurar-vos que

les cançons van ser rebudes amb gran entusiasme i malgrat a ser un lloc preparat per a molta música i ball, les explicacions de Vicent van ser seguides amb gran atenció. El concert es va convertir en un LLOC AMABLE, un intercanvi ric de música i paraula.

Sot de Chera, dissabte 14 de agost, Centro de Turismo rural ‘el cerrao’, el dia després

Convidats/des a pernoctar la nit del 13 a Sot de Xera, vam arribar a l’alberg després del concert. Nit tancada, sense pluja però amb un fresquet interessant després de la pluja. Plenes d’alegria ens deixem lliscar per la brisa fins a les lliteres.
Pensament: Quina pena!, ens havíem fet a la idea de banyar-nos demà en el riu, però segur que plou, ja veuràs…

Obrim els ulls al matí i

increïble! però….on estem? ostres! i aquesta meravella de muntanyes, jo! però açò és grandíssim i….(ens quedem sense paraules)

El lloc és com menys que espectacular (sense exagerar ni un pèl), després de desdejunar en l’encantadora terrassa limitada per arbres de fulla perenne, un passeig ens duu a una bella font i al riu de sot. Hi ha aigua pertot arreu!

El sol brilla al cel, agafem vestit de bany i tovallola i ens disposem a anar al riu a pegar-nos un capbussó, però un moment, mireu quina garrofera, és impressionant!

El cos se sent en plenitut per a jugar i pujar als arbres, Laura i Eva convencen a les nostres seguidores de Casinos de fer-nos una foto juntes. Però al riu, que el bany ens espera!!

Anem a ‘la platja de Sot’, un lloc on et pots banyar i prendre el sol. Una part del riu és profunda, ens podem llençar de cap, nadar i fins i tot anar a una menuda cascada anomenada yacuzzi. Altra part cobrix l’aigua fins a la cintura i té escales per a baixar, perfecte per als xiquets i per als més majors. El bany d’aigua de riu i un mica de sol ens senta fenomenal. Tornem a l’alberg a menjar i a seguir gaudint del sol.

Estem en la glòria no! més enllà. NO VOLEM TORNAR A CASAAAAAAAAAAAAA!!!!!! Estem tan contentes que ens creiem que som el millor que ha p….

Tornem a agafar la motxilla, els instruments i carreguem els autos, i li diem adéu a Sot de Chera, fent la AMENAÇA de tornar i PROMPTE.

Deixa una resposta