Un espai on poder comunicar-nos en llibertat: BAÑOS DE LA ENCINA

Hi havia una vegada un espai amable on Trencaclosques va anar a actuar….

Baños de la Encina (Jaén) forma part de rutes turístiques com la dels castells i les batalles, la ruta del Renaixement o la del Llegat Andalusí, a causa de el seu patrimoni monumental i als seus jaciments arqueològics.

En aquest històric lloc celebren ‘La noche de la Rosa Andalusí ‘, que consisteix en l’intercanvi d’aquesta flor entre cristians i musulmans. És una ciutat que malgrat el seu passat de guerres, combats i la seua gran fortalesa persisteix a recordar la CONVIVÈNCIA, la germanor entre pobles. Per a tot això, el poble sencer es vesteix d’època, col·labora i gaudeix de tota la festa.

Com a curiositat, és el primer lloc en tots els nostres viatges que la CASA DEL POBLE, (l’ajuntament), és simplement això: Casa del poble. Totes la portes estan obertes, és un LLOC SEGUR on tot el món entra e ix amb el major respecte i confiança.

Durant tota la celebració els museus i visites a la fortalesa estan oberts i en constant moviment, podent combinar la festivitat amb la cultura.

Només ens queda recomanar la seua visita i alçar la copa al crit de: llarga vida a la Rosa Andalusí!

Deixa una resposta