NOSTRA LABOR EN LA WEB 2.0

Des de fa algun temps, Rodamons Teatre ha volgut compaginar la seua labor teatral:

 • Creació col·lectiva d’espectacles de teatre i música.
 • Desenvolupament personal i professional a través de les arts.
 • Gestió de projectes educatius i de caràcter artístic: educar-te, comenius….
 • Elaboració de programes culturals i cooperació amb altres grups del sector.
 • , amb les noves tecnologies.

  Nostra principal eina era LA PARAULA, EL GEST I LA MÚSICA.
  Ara hem sumat una nova eina: l’aplicació de la Web 2.0.

  Nostra primera Web era un llibre obert amb tota la informació sobre el grup (història, currículum). A poc a poc varem incorporar informació dinàmica: l’agenda de les actuacions, la galeria de fotos, el llibre de visites, les notícies que s’actualitzaven setmanalment…Corrien temps de pàgines estèticament molt bé construïdes, d’informació dinàmica i actualitzades.

  ´

  Però va arribar la WEB 2.0, definida per alguns/es com un fenomen social. L’usuari de Internet demandava cada vegada més interacció i van començar a sorgir diferents aplicacions que facilitaven el compartir la informació.

  Comencem a sentir que la web se’ns feia xicoteta, estrenem BLOG i ens allotjàrem en uns dels primers espais que després es coneixerien com a xarxes socials: MYSPACE. Ara es podien sentir les nostres cançons des de qualsevol part del món.
  (Al igual que SPOTIFY, una plataforma que ens permetia divulgar la nostra música.)

  Ens vam adonar que cada treball, cada recurs podia tenir el seu espai en Internet: les eines ja estaven inventades i a l’abast de totes/s.

  Més tard vindria Facebook, Youtube, i juntament amb la creació de projectes educatius vam crear un Wikispaces, un lloc on allotjar el projecte EDUCARTE de l’Escola BALADRE en col·laboració estreta amb el centre.

  I d’allí va sorgir una nova pàgina que aportar al BLOG Instrumentos Reciclados. Una pàgina interactiva que ens permetia organitzar el nostre treball de recerca amb els instruments reciclats i que alhora podia ser transmesa en qualsevol aula.

  Gràcies a ella i a l’entusiasme d’alguns docents amb aquesta nova proposta decidirem rendir-nos als mandats del 2.0 o Web social i les seues APLICACIONS EDUCATIVES.

  VAM CREAR una pàgina (del blog) anomenada MULTIMÈDIA totalment nova. Preteníem penjar en temps real tot el material (àudio, video, partitures, visual) que estiguérem treballant i compartir-ho sobretot amb l’àmbit educatiu. Per açò vam d’haver d’utilitzar les aplicacions que ens oferia la Web 2.0:

  I unes altres que havíem de crear com el KARAOKE. Una NOVA eina didàctica que ens permetrà a partir d’ara compartir les lletres de les nostres cançons. Una aplicació més per a portar l’art a l’escola. Amb ella podrem:

 • Posar a prova la concentració per al seguiment de la lletra de la cançó.
 • Practicarem la lectura (expressió oral) i l’entonació (musical).
 • Desenvoluparem aspectes més socials com l’autoestima, l’enfrontar-se a la valoració dels altres, la por escènica etc.
  .
 • El KARAOKE que pròximament oferirem al nostre espai de MULTIMÈDIA s’ha fet amb diferents eines de la xarxa que ens han ajudat a confeccionar-ho per a poder aportar les nostres pròpies lletres i cançons. Molt ràpid podreu cantar amb nosaltres: LA CANÇÓ DE L’HIVERN.

  Etiquetes: ,

  Deixa una resposta