Un espai on poder comunicar-nos amb llibertat: FIOR DI SALE

Articule escrit per Cristina Marques, que va poder gaudir de la magnífica vetlada. Diari Levante 3 de març del 2010.

Erase una vegada un lloc amable on Trencaclosques va anar a actuar…..

El passat 27 de febrer vam tenir l’honor de inagurar un nou ESPAI AMABLE: ‘Fior di sale’. Aquesta cafeteria-restaurant regentat per Marcos Bianchi i situat en la ciutat de Port de Sagunt ofereix sopars temàtics amb actuacions i un elaborat menú d’exquisit menjar. (La propera serà: El dissabte 13 de Març a las 21:30 sopar +
maridatge de vins.)

Aquest passat dissabte va voler degustar-nos amb un sopar medieval, explicar-nos els usos i costums de l’època en la taula, i segellar aquesta extraordinària iniciativa amb un concert medieval.

Ací va la carta:

MENU

Terrina d’Ànec i Taronja sobre Mezclum d’Enciams i reducció de Vinagre de Modena

Guatlla escabetxada amb Especias i el seu vinagreta sobre Mongetes verdes a l’estil Oriental

Sopa Garmugia amb escumes de Creïlles al Jengibre

Bacallà fumat a les Herbes aromáticas i Especias amb salteado de Bolets, Faves i brunoise de Pebrot roig.

Frittelle di San Giuseppe

Uhmmm realment deliciós!!!!!

La taula va ser disposada per a poder fraternitzar amb persones desconegudes. Taules llargues i plenes de banquets: a l’ús i manera medieval. Entre plat i plat els comensals vam poder meravellar-nos del menú i intercanviar parers, i bromejar sobre certs costums medievals per a menjar tots amb la mateixa cullera.

Després de gaudir dels postres vindria la segona part de l’esdeveniment: El concert medieval.

En un ambient relaxat, intim i proper tant els comensals com els artifices de la música vam poder gaudir d’aquest nou espai amable. Peces sefardites arranjades per Matilde Salvador, històries dels miracles de les Cantigas d’Alfonso X el savi, romanços castellans i danses occitanes tot això amb la màgia i la sonoritat d’uns instruments de l’època que fa temps que tenim el plaer de ser acompanyats.

Etiquetes: , ,

Deixa una resposta