Un món de contes, PAIPORTA

‘Un món de contes’ és un xicotet festival realitzat a Paiporta dirigit per Susu Benitez, el qual vam tenir el plaer (al costat d’altres narradors) de participar aquest passat novembre i desembre.

Més de 1500 xiquets/es d’infantil i primària i 7 centres escolars de Paiporta van passar per aquest festival. Van gaudir d’aquesta interessant iniciativa de dur la narració oral a l’escola. Al costat de Valentí Piñot i Núria Urioz,que completaven el programa vam poder ser convidats a les escoles, i per un moment canviar amb les nostres escenografies, contes i cançons el seu habitual lloc de treball.

I aquest és el resum fotogràfic de quasi tots els dies del festival:

  • II día del Festival.
  • Col·legi públic Luis Vives, Paiporta.
  • 8:45 hores del matí (sense exagerar)

  • Com podeu observar, abans que vingueren el públic menut més d’una, aprofitant que estavem en el gimnàs, va tenir una volta a la infància amb el julajop…

    Rebem als infants de 3 a 5 anys amb la cançó dels colors, van prendre seient i es van dedicar a veure, escoltar participar i fins i tot abraçar a Vicent fins que es va fer l’hora. Una sessió realment gratificant.

  • III día del Festival.
  • Col·legi públic Jaume I, Paiporta.
  • 10:00 hores del matí.
  • Ens trobem a Valentí Piñot que acabava una sessió en l’aula d’esports i mentre esperàvem, Laura i Valentí (que sempre estan molt atents a les càmeres) van muntar un quadre tal que així.

    Ací estem tots/es esperant per a començar la sessió: Teresa, Susu, Vicent, Valentí, Laura i la de darrere de la càmera, Eva.

    I després de l’actuació, ací podeu veure com queda els elements de l’escenografia quan el públic ja s’ha marxat:

  • IV día del Festival.
  • Col·legi públic nº 6, Paiporta.
  • 11:00 hores del matí.
  • Tres sessions de públic de 3 a 5 anys, que van riure, van cantar i van gaudir dels velles i de les noves propostes que els ensenyàvem. Del conte dels vuit sols,

    dels instruments reciclats i de joguet,

    i dels nous contes i cançons com: la cançó dels colors, el conte del porc i del burro, i el del ratolí que no volia dormir….

    I per a acabar, un parell de petons per a acomiadar-nos

    i felicitacions a Susu per aquest projecte.

    Després d’aquest experiència solament ens queda llançar un desig a l’aire: ens agradaria que des de qualsevol plataforma relacionada amb l’educació (ampas, la pròpia escola, ajuntaments o associacions educatives) prenguera exemple d’aquestes menudes iniciatives, que complementen la labor del professorat i dels educadors.

    fer un comentari per a “Un món de contes, PAIPORTA”

    1. Paiporta : informations, photos, carte, vue satellite va dir:

      [...] el placer (junto a otros/as narradores/as) de participar este pasado noviembre y diciembre. …el blog de Trencaclosques » Blog Archive » Un món de contes, PAIPORTA’Un món de contes’ és un xicotet festival realitzat a Paiporta dirigit per Susu Benitez, el qual [...]

    Deixa una resposta